Pasulj sa kobasicom u rerni

15/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Volimo ekskluzivna jela, ali nekako najviše volimo klasični pasulj sa kobasicom u rerni "
Priprema25 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno205 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano792
  • Pregledi tokom meseca81
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pasulj i potopite ga u vodu na 12 sati. Nakon toga ga stavite na vatru sa novom vodom da se kuva, a kada prokuva, promenite vodu još jednom.

Posebno ispržite praziluk u malo ulja i sipajte ga u pasulj. Dodajte šargarepu i alevu papriku, šećer i sve suve začine. Poklopite šerpu i kuvajte pasulj na slaboj vatri.

Napravite zapršku od ulja u kome propržite malo brašna i dodajte alevu papriku. Sipajte malo vode od pasulja u zapršku i promešajte. Dodajte zapršku u pasulj, posolite i dodajte paradajz pire. Kuvajte još 10 minuta.

Sipajte pasulj u pleh ili glinenu posudu, dodajte kobasicu nasečenu na komade i pecite u rerni dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija