Bakina pogača

15/10/2017
"Toplo sećanje iz detinjstva - najukusnija pogača koju ste probali "
Priprema45 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 911
  • Pregledi tokom meseca292
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 1 kg ili koliko je porebno za meko testo
  • kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 2 - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 5 - 70 ml
  • svinjska mast - za premazivanje
  • za nadev
  • jaja - 5 komada
  • sir - 400 g, domaći
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u 150-200 ml mlake vode, u koju ste dodali šećer. Sipajte brašno u odgovarajuću posudu, napravite udubljenje i u njega sipajte kvasac. Dodajte kiselo mleko, jaje i ulje i zamesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči - oko 1 sat.

U međuvremenu pripremite smesu za nadev - umutite 4 jaja i pomešajte ih sa mrvljenim sirom. Ostavite poslednje jaje za premazivanje pogače.

Testo se deli na četiri jednaka dela, svaki od njih se razvuče u pravougaonik, koji se obllno premaže svinjskom mašću. Rasporedi se po 1/4 od smese i uvija se u rolat, lagano se izvlači da ne bude mnogo debeo. Rolat se seče na komade i ređa u prethodno namazan pleh.

Pogača se premaže žumancem i ostavlja na toplom da nadođe oko 30 minuta. Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kad se izvadi poprska se vodom i uvija u krpu da omekša korica. Neka vam je ukusno :)

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija