Patlidžan ispod pokrivača

15/10/2017
"Primamljiv miris i ukus, koji će prevazići i najhrabrija očekivanja "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano606
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite patlidžan od drške. Iseckajte ga na kružuce debljine 1.5 cm, posolite i ostavite u đevđiru da se ocedi gorka voda 30 minuta. Operite hladnom vodom i osušite.

Možete pržiti kružice u tiganju sa uljem dok ne dobiju zlatnu boju, ja sma ih pekla na papiru za pečenje, namazala sam svaki uljem, poređala jedan do drugog i stavila papir preko metalne rešetke u rerni.

Stavila sam na najviši nivo i uključila gril funkciju na 200 stepeni. Ispekli su se za 5 minuta, u pola pečenja sam ih okrenula da se ispeku i sa druge strane. Vi izaberite kako vam je najlakše.

Napravite bešamel sos tako što rastopite maslac, stavite brašno, promešate i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Sipajte malo po malo mleka dok potpuno ne upije, uz neprestano mešanje. Začinite po ukusu, ostavite da provri i skinite sa vatre.

Očisite luk, sitno iseckajte i pržite u maslinovom ulju dok ne omekša. Stavite mleveno meso, izdrobite ga na komade i pržite dok ne dobije zlatnu boju.

Očistite beli luk i sitno iseckajte, dodajte ga u luk i mleveno meso, promešajte i sipajte paradajz. Nakon toga slede začini, stavite po ukusu i promešajte. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok tečnost ne počne da isparava i da postaje gušće.

Namažite ne mnogo veliki pleh maslinovim uljem. Na dno stavite polovinu patlidžana, sipajte paradajz sos i odozgo prelije preostalim patlidžanom.

Odozgo sipajte bešamel sos, izrendajte sir ementaler (kačkavalj) i popsite parmezanom.

Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 15 minuta dok se ne dobije zlatna korica preliva.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija