Piroške sa kvascem i sirom

15/10/2017
"Piroške su univerzalno ukusno jelo, koje volimo da jedemo u svako vreme tokom dana "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano563
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • voda - 300 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 25 g
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 700 g
  • nadev
  • sir
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U 100 ml tople vode se izmrvi kvasac i pomeša sa šećerom. Ostavljamo na toplom da se aktivira, treba da se oblikuje kao šeširić, i sipamo u brašno.

Dodajemo jaje, preostalu vodu, ulje i so. Zamesi se srednje meko testo, namaže se uljem i ostavljamo da nadođe 30 minuta, pokriveno folijom. Nadošlo testo se deli na dva dela.

Prva se razvuče u pravougaonu koru, odozgo se izmrvi sir o pokrivamo drugom razvučenom korom. Seče se na trakice širine 2 cm.

Ugrevamo ulje u dubokom tiganju i pržimo piroške sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju, na umerenoj vatri, da ne ostanu žive unutra. Mekane i ukusne!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija