Pirinač sa tikvicama i čorbadžijskim paprikama

16/10/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj5277754
"Lagano pikantna letnja gozba, sa kojom ćete pokupiti ovacije od svih "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano161
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, zelene
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • pirinač - 3/4 šolje
  • aleva paprika - 1 kašiča
  • so
  • peršun - svež
  • biber
  • čorbadžijske paprike - 5 komada, crvene
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi se ugreva ulje, dodaje se sitno iseckana glavica luka, tikvica na krupnije kockice i paprika, sitno iseckana. Prži se na kratko da promeni boju.

Pirinač se opere i oceđen se dodaje u povrće, meša se 3 minuta da postane providan. Paradajz se izrenda i dodaje u šerpu, a nakon toga i aleva paprika.

Sipa se 3 šolje vode i začini se solju, biberom i origanom. Na kraju stavljamo cele čorbadžijske paprike, ako su velike se iseku na krupnije komade.

Jelo kuvamo na umerenoj vatri 20 minuta, mešamo. Ako pirinač nije gotov sipamo još malo vode i kuvamo dok ne bude gotov.

Letnje jelo serviramo posuto iseckanim svežim peršunom, prstohvatom bibera i čorbadžijskom paprikom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija