Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Marinirane svinjske grudi slatkastog ukusa

Marinirane svinjske grudi slatkastog ukusa

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161636
Marinirane svinjske grudi slatkastog ukusa
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 3
16/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Ukus im je neverovatan - malo sladunjav i mnogo sočan"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 1 kg
  • kečap - 4 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • med - 1/2 kašičice
  • biber - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Ako ste kupili celo parče svinjskih grudi, isecite ih. Prednost svinjskih grudi je to što imaju više hrskavice nego kostiju.

Stavite grudi u posudu i dodajte kečap, soja sos i med i začinite biberom i solju.

Dobro promešajte.

Odozgo stavite foliju i ostavite da odstoji 12 sati.

U pleh stavite aluminijumsku foliju na dno i poređajte ih odozgo. Sipajte marinadu, ako je ostalo, preko grudi.

Stavite ih da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 220-250 stepeni oko 50-60 minuta, periodično ih okrećete sa obe strane po dva puta da se dobro ispeku.

Ukus im je neverovatan - malo slatkast i sočan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: