Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Pasulj paprikaš sa prazilukom

Pasulj paprikaš sa prazilukom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167946
Pasulj paprikaš sa prazilukom
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 3
16/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Ukusna gozba iz bakine kuhinje. zato što baka kuva najbolje"

Potrebni sastojci

  • zreo pasulj - 450 g
  • crveni luk - 1 glavica, srednja
  • praziluk - 2 struka /tanja/
  • zelena paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 zeleni i 1 crveni
  • brašno - 2 supene kašike
  • ulje
  • nana
  • biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro oprani pasulj se stavlja u šerpu i sipa se voda do 2 cm iznad njega.

Kad voda provri, pasulj se procedi u đevđiru i ponove se opere u njemu.

Nakon toga se vraća u rernu, sipa se voda i ulje i čim provri ponovo, vatra se smanjuje, da bude slabija i umerena.

Kuva se dok ne bude gotov, oko 2 sata.

Isecite povrće i sipajte ih u pasulj - posolite i dodajte vegetu po želji.

Ostavite paprikaš da vri još 5 minuta.

Pomešajte brašno sa alevom paprikom i malo vode i dodjte u pasulj, mešajte neprestano.

Paprikaš pospite nanom i biberom i isljučite ringlu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: