Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Hek u pivskom testu

Hek u pivskom testu

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5085k442
Hek u pivskom testu
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
17/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Sa ovom smesom za pohovanje hek je izuzetno ukusan, bez sumnjee"

Potrebni sastojci

  • riba - 800 g, hek
  • sok od limuna
  • so
  • biber
  • masalc - za prženje
  • za testo
  • brašno - 250 g
  • pivo - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • belanca - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite rubu i isecite na filete. Posolite, pospite biberom i sokom od limuna. Ostavite tako da se marinira oko 30 minuta.

Pripremite pivsko testo tako što umutite jaja, dodaje so, pivo i brašno. Promešajte i ostavite testo na oko 15 minuta.

Umutite belanca na sneg i dodajte postepeno u testo.

Izvadite ribu izmarinade, osušite ubrusom.

Ugrejte masnoću za prženje u odgovarajućem tiganju. Potopite svako parče heka u pivsko testo i pržite dok ne dobje zlatnu boju sa obe stane.

Ocedite iz mast, poređajte komade ribe preko ubrusa.

Ribu servirajte dok je još topla sa odgovarajućom garniturom, komadićima limuna i hladnim pićem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: