Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa bogatim nadevom i prepeličijim jajima

Omlet sa bogatim nadevom i prepeličijim jajima

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211343k117
Omlet sa bogatim nadevom i prepeličijim jajima
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
17/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Veoma šaren omlet sa bogatim nadevom - možete iznenaditi decu ili da napravite odličan doručak za ljubljenog"

Potrebni sastojci

  • prepeličija jaja - 10 komada /ili 2 kokošija, L veličina
  • spanać - 30 g, blaširan
  • šunka - 40 g, čureća
  • halumi sir - 30 g
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • pečurke - 3 komada iz konzerve
  • crveni luk - 1/4 glavice
  • semenke - 10 g, miks
  • paprike - 1/2 crvene
  • čeri paradajz - 3 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • maslac - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi umutimo jaja sa svežim mlekom i 1/3 sitno iseckanog peršuna.

Izdinstamo luk u maslinovom ulju na kratko, zajedno sa pečurkama, blanširamo i oceđen spanać, šunku i crvenu papriku, iseckanu na sitne kockice.

Kad se smesa ohladi dodjemo je u jaja i promešamo. Deo sastojaka /nekoliko krišaka pečuraka, luka, malo šunke i preostali peršun/ ostavljamo za dekoraciju, zajedno sa mrvljenim sirom. Neka bude šareno.

U tiganju za palačinke sipamo smesu i na tihoj vatri pečemo sa jedne strane. Nemojte preterivati, da bi ostao mekan i sočan.

Okrećemo pažljivo /možete uz pomoć poklopa ili tanjira/ i odmah namažemo gotovu stranu maslacem. Odmah isključujemo ringlu, zato što je tiganj topao i termička obrada će se završti.

Pola strane omleta posipamo sirom, miris rastopljenog maslaca se oseća i po njemu se posipaju semenke, peršun, malo šinke, pečurke i kriške slatkog crvenog luka.

Čeri paradajz isečemo i umetnički rasporedimo preko cvetnog kulinarskog panoa. Lagano savijamo i serviramo deci, tako što ga isečemo na zalogaje. Uveravam vas da če početi mešanje rukicama i viljuškom, uzimače pelurke, paradajz, sir i šta još ne. Ukašavamo sa saltom u zavisnosti od sezone.

Savet: Sastojci i količina su približne. Kad pripremam omlet za odrasle /3 čoveka/ utrostručim sasojke za smesu, umutim zajedno sa 6 jaja i uz pomoć kutlače uzimam od smese i pečem porcije. Bude brzo i apetitnije ako pospemo ljutim čilijem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: