Domaći rum

17/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"15 ljudi u kovčegu mrtvaka, jo-ho-ho i flaša domaćeg ruma "
Porcije90
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • voda - 3 l
  • melasa - 80 ml
  • šećer - 1 kg, od trske
  • kvasac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu sipajte u šerpu. Stavite 80 g melase, koju možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Nakon toga sipajte šećer i kvasac.

Smesu promešajte i sipajte u flaše, ali umesto poklopaca stavite balone i ostavite da fermentiše 6-7 dana.

Nakon tog perioda videćete mehuriće u flašama, a to znači da je fermentacija završena i da je dobro za destilaciju.

Destilišite rum tako što odvojite prvi tok i slabiji alkohol (patoku). Ostavite ih na hladnom 3 dana. Dobili ste takozvani beli rum. Njega možete koristiti u koktelima.

Da bi napravili zlatni rum, treba da dodate karamel i da ovakav ruk odstoji u hrastovom buretu do 2 meseca. A da bi od zlatnog ruma dobili crni rum, samo treba dodati malo melase i da ostavite rum da odleži još malo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija