Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pene sa slaninom i pečurkama

Pene sa slaninom i pečurkama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Pene sa slaninom i pečurkama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
17/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ako zavisi od nas, svaki dan ćemo pripremiti ove ukusne pene sa slaninom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • slanina - 100 g
  • mleveno meso - 100 teleće
  • pečurke - 100 g, šaminjoni
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz sos - 150 ml
  • pene - 150 g, pasta
  • kačkavalj - 500
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Isecite slaninu na kockce i pržite na u ugrejanom ulju oko 5 minuta.

Izvadite slaninu iz tiganja i dodaje mleveno meso. Pržite mešajući i pritiskajući dok ne promeni boju i ne izmrvi se.

Dodajte luk, pečurke i beli luk. Lepo promešajte i kuvajte još oko 5 minuta. U međuvremenu stavite testeninu da se kuva. Dodajte pola slanine u tiganj sa mlevenim mesom, dodajte paradajz sos i kutlaču vode u kojoj se kuva testenina.

Kuvajte sos oko 10 minuta. Testeninu kuvajte pola vremena koje je navedeno na pakovanju. Ocedite i dodajte vreo sos.

Kuvajte sos sa testeninom oko 5 minuta, dok se potpuno ne skuva. Ako je potrebno dodajte malo vode, u kojoj ste kuvali testeninu. Na kraju pospite rendanim kačkavaljem i preostalom slaninom.

Skinite tiganj sa vatre i poklopite oko 5 minuta, dok se kačakvalj ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: