Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa karamelizovanim lukom i slaninom

Pica sa karamelizovanim lukom i slaninom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Pica sa karamelizovanim lukom i slaninom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
17/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
1
"Vaša dijeta je propala, kad se u rerni peče pica sa karamelizovanim lukom i slaninom"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike
  • slanina - 100 g
  • mocarela - 120 g
  • sir - 100 g, dimljeni
  • testo - 250 g, gotovo, za picu
  • bosiljak - suv, za posipanje
  • origano - suv, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i isecite na pola. Isecite polovine na tanke kriške. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj do jake temperature. Sipajte luk i pržite oko 8 minuta ili dok ne omekša.

Smanjite temperaturu, pospite prstohvatom maslinovog ulja i kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta ili dok se luk ne karamelizuje i ne postane zlatan.

Razvucite testo za picu u odgovarajući pleh, preko papira za pečenje. Poređajte iseckane krugove mocarele i dimljeni sir.

Poređajte i slaninu na tanke kriške, i rasporedit karamelizovan luk. Pospite suvim origanom i bosiljkom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni od 20-30 minuta ili dok testo ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: