Svinjski kare u sosu od karameliziranog luka i pomorandže

18/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Gurmanska ideja za svinjski kare, kojom ćete zasijati pred svojim gostima "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano390
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju prvo upržite luk i beli luk dok se ne karameliziraju. Izvadite ih iz tiganja i ispasirajte ih.

U istoj masnoći ispržite kare, kako bi ga zatvorili sa svih strana. Prethodno posolite i pobiberite kare.

Meso prebacite u ekspres lonac. Stavite luk i belo vino. Sačekajte 5 minuta da alkohol ispari i dolijte sok od jedne i po pomorandže i pola šoljice vode. Zavorite ekspres lonac i kuvajte 30 minuta.

Za prilog, skuvajte krompir 10 minuta, a zatim ga ispržite u tiganju još 10 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti