Pileći bataci sa pistaćijem

19/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Sa hrskavom koricom i sočnim mesom - jedinstveni pileći bataci, kakve još niste probali "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano277
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite krajeve bataka, gde se nalazi hrskavica. Skuvajte batake oko 15 minuta u vodi u kojoj ste dodali majčinu dušicu.

Sameljite pistaći. Dodajte prezle, naseckani peršun, alevu papriku, beli i crni luk i dodajte so i biber po ukusu. Umutite jaja.

Uvaljajte batake prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u smesu sa pistaćijem. Poređajte batake u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje i pospite ih sa malo maslinovog ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta. Poslužite sa sosom od ceđenog kiselog mleka, senfa, meda i soli.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti