Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Italijanski hleb sa semenkama i orasima

Italijanski hleb sa semenkama i orasima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Italijanski hleb sa semenkama i orasima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
19/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Toliko neodoljivo mirisan, da će se sigurno pojesti pre nego što se ohladi"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 20 g svež
  • voda - 280 ml
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašoka
  • susam - 1 supena kašika
  • seme maka - 1 - 2 supene kašike + za posipanje
  • seme suncokreta - 1 supena kašika + za posipanje
  • laneno seme - 1 supena kašika + za posipanje
  • orasi - 30 g
  • seme bundeve - 20 g + za posipanje
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte vodu i u njoj rastvorite šećer, kvasac i 2 supene kašike brašna. Pokrijte krpom i ostavite da se aktivira 7-8 minuta.

2. Iseckajte nožem semenke bundeve i orahe.

3. U dubokoj posudi prosejte brašno i napravite udubljenje, u koje sipate maslinovo ulje, sirće, so, sve orašaste plodove i semenke (odvojite malo za posipanje na kraju) i kvasac.

4. Zamesite testo koje se ne lepi i oblikujte loptu. Pospite sa malo brašna i stavite u namazan okrugao pleh, prečnika 22 cm i da se dobije tipičan okrugao italijanski hleb.

5. Pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da nadođe i da se udvostruči, oko sat i po.

6. Hleb pospite odvojenim semenkama, stavite u hladnu rernu i uključite na 180 stepeni donji grejač sa ventilatorom.

7. Pecite 35 minuta i probajte čačkalicom da li je pečen, ako izađe čista i suva, hleb je dobro pečen. Izvadite iz rerne, poprskajte vodom i namažite masalcem (da ne bi spale semenke sa površine, možete samo staviti komadić, on će se sam rastopiti od toplote).

8. Pokritje čistom krpom i sačekajte da se ohladi pre nego što budete jeli, ako uspete da se oduprete izazovnom mirisu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: