Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfale sa slaninom i pečurkama

Farfale sa slaninom i pečurkama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Farfale sa slaninom i pečurkama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
19/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Grehota je da pripremiš ovako ukusno jelo i da ne sipaš još"

Potrebni sastojci

  • slanina - 50 g, iseckana na kockice
  • farfale - 130 g, pasta
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica, manja
  • perčurke - 100 g, šampinjoni
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • beli luk - 1 čen, sitno iseckan
  • parmezan - 30 g
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke i isecite ih na tanke komade. Iseckajte luk i beli luk sitno, a slaninu na kockice.

Ugrejte maslinovo ulje u iganju na umerenoj vatri. Propržite pečurke oko 5 minuta.

Dodajte luk i beli luk i kuvajte još oko 5 minuta. Dodajte slaninu, pavlaku i parmezan i lepo promešajte.

Začinite biberom. Kuvajte sos oko 5 minuta.

Skuvajte farfale testeninu prema uputstvu na pakovanju.

Dodajte u sos skuvanu i oceđenu testeninu, dobro promešajte da se pokrije sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: