Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Rigatoni sa ćuficama i arabijata sosom

Rigatoni sa ćuficama i arabijata sosom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Rigatoni sa ćuficama i arabijata sosom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
19/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ukusno obećanje koje ćemo ispuniti - rigatone sa ćufticama i arabijata sosom, koje se bukvalno tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • rigatoni - 300 g, testenina
  • parmezan - izrendan, za posipanje
  • bosiljak - svež, za posipanje
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 400 g, teleće
  • prezle - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • origano - 1 supena kašika, suv
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • luk - 1 kašičica, u prahu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za arabijata sos
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica, sitno iseckan
  • beli luk - 2 čena, sitno iseckana
  • origano - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 prstohvat, ljuta, tucana
  • crno vino - 80 ml
  • paradajz - 400 g, na kockice
  • bujon - 200 ml, pileči
  • čili sos - 2 supene kašike, ljut
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso sa jajetom, začinima, prezlom i lepo umesite.

Napravite male ćuftice malo veće od ćuftica za supu sa lopticama. Poređajte ćuftice u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite ih u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

U međuvremenu iseckajte luk i beli luk sitno. Ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi i propržite luk i beli luk oko 3 minuta. Dodajte origano i tucanu papriku i promešajte.

Dodajte vino i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte paradajz na kockice, pileći bujon, ljuti sos i začinite solju i biberom ako je potrebno. Smanjite temperaturu i ostavite sos da se krčka oko 10 minuta.

U međuvremenu skuvajte rigatone prema uputstvu na pakovanju.

Dodajte ćuftice u vreo sos i kuvajte zajedno još oko 10 minuta. Kad bude gotovo sipajte testeninu u tiganj sa sosom i ćufticama i lepo promešajte. Pospite parmezanom i svežim bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: