Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Neodoljiva torta sa topingom i karamelizovanim kruškama

Neodoljiva torta sa topingom i karamelizovanim kruškama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5085k442
Neodoljiva torta sa topingom i karamelizovanim kruškama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
19/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Kad se od torti ne bi gojilo, u svetu bi bilo više srećnijih žena"

Potrebni sastojci

  • isečci od paišpanja 200 g
  • prvi fil
  • sveže mleko - 3 šolje
  • brašno - 3 supene kašike
  • skrob - 1 1/2 supene kašike, od jagode
  • šećer - 1 šolja
  • krem sir 125 g
  • maslac - 50 g
  • vanila - 1 komad
  • drugi fil
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • sitan sir - 200 g
  • želatin - 1 komad
  • za karamelizovane kruške
  • kruške - 3 komada, srednje veličine
  • šećer - 100 g
  • belo vino - 3 supene kašike
  • za prelivanje
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 100 g
  • za ukras
  • toping - od jagode
  • kokosovo brašno
  • isečci patišpanja
  • maline
  • borovnice
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte šećerni sirup. Rasporedite isečke patišpanja po dnu pleha sa pokretnim prstenom, oblikujte koru i prelijte.

Oljuštite kruške i isecite ih na kriške. Stavite ih u posudu za kuvanje, dodajte belo vino i jednu supenu kašiku šećera. Kuvajte dok kruške ne omekšaju i tečnost ne ispari.

Dodajte preostali šećer i kuvajte uz neprestano mešanje, dok se šećer ne istopi i kruške ne karamelizuju. Skinite posudu sa vatre.

Priprema prvog fila:

Rastvorite brašno, skrob i šećer u svežem mleku. Stavite posudu na vatru i uz neprestano mešanje, kuvajte dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte vanilu, mekani maslac i krem sir i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Priprema drugog krema:

U drugoj posudi umutite pavlaku na mekan krem uz pomoć miksera, dodaje rastvoreni želatin prema uputstvu na pakovanju, šećer u prahu i neslan sitan sir. Mešajte dok se ne dobije gladak krem.

Preko oblikovane kore sipajte prvi fil, pospite borovnicama i malinama i poravnajte. Sipajte odozgo drugi fil.

Završite tortu tako što je ukrasie topingom od jagode, karamelizovanim kruškama, pospite kokosovim brašnom, a sa strane oblepite isečcima ptišpanja.

Ostavite na minimum 5 sati da se ohladi pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: