Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Topla salata sa hrskavim lignjama

Topla salata sa hrskavim lignjama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Topla salata sa hrskavim lignjama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
19/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
2
"Odičan izazov u obliku super salate sa hrskavim lignjama"

Potrebni sastojci

  • ajzberg salata - 1 glavica
  • lignje - 300 - 350 g, srednje veličine
  • parmezan - 100 g
  • brašno - da se uvaljaju
  • so
  • mleko - za potapanje lignji (po želji)
  • ulje - za prženje
  • za dresing
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • med - 1 supena kašika
  • bosiljak - 5 - 6 listića, svež
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite dresing tako što pomešate dobro tečne sastojke sa solju. Iseckajte listiće bosiljka i dodajte i njih u ostale sastojke.

2. Očisite lignje i isecite na prstenove.

Mali trik da bi ostali hrskavi je da ih potopite u sveže mleko na jedan sat. Tako će sama lignja ostati meka, a iznutra hrskava. Dobro osušite, posolite i uvaljajte u brašno.

3. Ugrejte obilnu količinu ulja i pržite na kratko dok ne dobiju zlatnu boju, skinite višak brašna, pre nego što ih stavite u tiganj. Gotove lignje ostavite na ubrusu, koji će upiti višak masti.

4. U dubokoj posudi krupnije iskidajte ajzberg salatu i sipajte dresing. Promešajte da se začini i odozgo stavite tople lignje.

5. Pospite obilno sa sitno iseckanim parmezanom. Po želji ukrastie sosom od majoneza.

6. Salatu jedite dok je topla.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: