Farfale al Tonno

20/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Farfale al Tonno može biti izuzetna salata, ali i hladno predjelo. Toplo vam ih preporučujemo "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte testeninu u slanoj vodi na osnovu uputstva sa kesice. Ocedite vodu i dodajte maslinovo ulje, pa dobro promešajte da se svuda rasporedi. Ovo se radi da se testenine ne zalepi. Ostavite testeninu da se ohladi.

2. U dubokoj posudi naseckajte obe vrste paradajza, presecite na pola masline i dodajte rukolu, kao i ohlađenu pastu.

3. Iscedite sok od jednog limuna, bez semenki. Ako volite kiselije, dodajte još soka. Posolite.

4. Rasporedite pastu u odgovarajući tanjir i ukrasite režnjevima kuvanog jaja, koje se izuzetno slaže sa tunjevinom.

5. Poslužite odmah ili nakon hlađenja od 10 minuta u frižideru (nemojte više).

Farfale al Tonno može biti izuzetna salata, ali i hladno predjelo.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti