Sveža riba na roštilju sa paradajz sosom

20/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Tako se priprema riba! A sada dođite da je probamo zajedno "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • sveža riba - 1 kg
  • morska sol - krupna
  • za paradajz sos
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz salsa - 400 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • biber
  • kapari - 30 g
  • masnoća - 1 - 2 kašike za premazivanje gril tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu od unutrašnjosti i krljušti, ali sačuvajte glave.

Posolite ribu krupnom morskom solju. Nemojte da se brinete da ćete presoliti ribu, jer će ona primiti koliko joj je potrebno.

Stavite ribe u tanjir pod nagibom da se ocede.

Za to vreme pripremite paradajz sos. Ugrejte ulje (može i maslinovo) u tiganju.

U ulju dinstajte na sitno naseckane crni i beli luk. Odmah nakon njih dodajte i sitno seckanu šargarepu, kapare, naseckani paradajz i salsu od paradajza.

Pospite sa malo šećera, bibera, a ako je potrebno dodajte i malo soli, nakon probe. Kapari su dosta slani. Ostavite sos da se krčka na slaboj vatri, dok ne ostane samo na masnoći.

Pripremite gril tiganj ili roštilj. Stavite ribu da se peče oko 3-4 minuta sa obe strane. Prebacite pečenu ribu u sos i ostavite je tamo još 5 minuta.

Poslužite ribu uz sezonsku salatu i čašu hladnog belog vina.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti