Hajdučki ražnjići

20/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1540
"Ne bežite u šumu, uzmite još jedan hajdučki ražnjić i kažite živeli "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano182
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • slanina - 100 g
  • paprika - 5 komada, pečena
  • paradajz - 200 g
  • suva paprika - 2 komada
  • ljuta paprika - 1 komad
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 mala glavica
  • univerzalni začin - 1 kašika
  • ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjsko meso na kockice, začinite ga univerzalnim začinom i dodajte malo ulja.

Napravite ražnjiće i ispecite ih na roštilju.

Očišćeni luk nasecite sitno i upržite ga u malo ulja dok ne dobije zlatnu boju.

Pečene paprike nasecite i dodajte ih u luk. Dodajte i pasirani paradajz, slaninu, nasečenu na kockice i sitno naseckan beli luk.

Dodajte, po ukusu, univerzalni začin, biber i ljutu papriku. Prelijte čašom vrele vode.

Poklopite i dinstajte na tihoj vatri. Dobivenim sosom prelijte ražnjiće.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija