Klin čorba

21/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Najukusnija seoska čorba koju možete probati, a uz našu pomoć i da je pripremite sami "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 929
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g, šareno meso
  • kiseli kupus - 250 g
  • crni luk - 1 glavica (ili 1 struk praziluka)
  • pirinač - 1/2 kg
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • lovorov list - 1 komad
  • voda - 1, 5 l
  • raso od kupusa - 1 l
  • peršun - 5 - 6 stabljika
  • ljuta tucana paprika - / po želji /
  • maslinovo ulje - 2 kašike (ulje)
  • za zapršku
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 150 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseckajte na sitne zalogaje, a kiseli kupus i luk na veoma sitno. Pirinač dobro isperite, nakon čišćenja. Ugrejte masnoću i upržite meso.

U meso dodajte luk i promešajte. Pržite oko 5 minuta ili do zlatne boje. Nakon toga dodajte kupus, promešajte i nastavite sa prženjem.

Stavite lovorov list i alevu papriku i biber. Promešajte i dolijte litar vode i jedan litar rasola od kupusa. Poklopite i ostavite da se kuva.

Kada prokuva, smanjite temperaturu na srednju i neka se jelo krčka oko 20 minuta, a zatim dolijte još 0, 5 l vode.

Čim ponovo proključa, stavite i pirinač. Kuvajte još dvadesetak minuta i stavite čubar. Nakon toga, pripremite zapršku, tako što umutite žumance sa kiselim mlekom i malo soli.

Da se zaprška ne bi presekla, uzmite malo od čorbe i sipajte u posudu sa jajetom uz energično mešanje.

Skinite šerpu sa vatre i čim čorba prestane da ključa, dodajte zapršku uz mešanje. Izvadite lovorov list iz čorbe. Nakon toga dodajte peršun i ljutu tucanu papriku.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija