Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pene sa slaninom iz rerne i paradajz sosom

Pene sa slaninom iz rerne i paradajz sosom

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
2154188
Pene sa slaninom iz rerne i paradajz sosom
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
1 / 3
23/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Niko ne može da odoli ovom ukusnom jelu - pene sa slaninom iz rerne i paradajz sosom"

Potrebni sastojci

  • pene - 250 g
  • slanina - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • parmezan - 100 g
  • so
  • origano
  • biber
  • gauda
  • za paradajz sos
  • roze paradajz - 600 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • šećer - 2 supene kašike, smeđi
  • so
  • biber
  • kumin
  • origano
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se priprema paradajz sos tako što se paradajz oljušti, iseče na sitne kockcie i ocedi se odvojen paradajz sos. U odgovarajućoj posudi /dubljoj, zato što prska/ ugrejte maslinovo ulje i sipajte paradajz da se dinsta, stavite šećer i mešajte da ne zagori. Kad bude skoro gotovo, dodajte so po ukusu i navedene začine, bar jedan prstohvat da se sos lepo začini.

Stavite vodu u šerpu, malo soli i 1 kašičicu ulja i čim provri, stavite pene rigate i pazite - treba da merite vreme, 1-2 minuta manje, nego što je navedeno na pakovanju, zato što kuvanje će se nastaviti u rerni.

U suvom tiganju zapecite slaninu, isečenu na ivice dok ne dobije lepu koricu. Pripremite pleh u kome ćete peći jeo i u posebnoj posudi pomešajte mleko, jaja i parmezan, tako što začinite solju i origanom.

Čim makarone budu gotove, ocedite i sipajte u pleh, isecite masalc preko njih - on će se rastopiti, zato što su tople i pažljivo sipajte i pomešajte smesu sa mlekom, jajetom i parmezanom.

Pecite u rernu - 200 stepeni, dok ne dobije lepu boju. Po želji možete posuti rendanim gauda sirom pre nego što izvadite iz rerne i lagano da se rastopi - ukusno je.

Servirajte sa paradajz sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: