Omlet torta sa tikvicama i slaninom

23/10/2017
"Predstavljamo vam odličnu slanu tortu, koja je jedno od najkusnijih predjela "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se opere i izrenda u posudu. Dodajemo jaja, polovinu paprike, isečene na tanke trakice, a drugi deo je za ukras.

Dodajemo slaninu isečenu na trakice, so po ukusu, sitno iseckan peršun i brašno. Dobro promešamo. Ugrevamo ulje u tiganju, uzimamo kutlačom od smese i oblikujemo kao koru.

Na umerenoj vatri pržimo sa jedne strane, okreće se sa dve lopatice i sa druge strane. Čak i da se malo pokida, nema problema.

Pečemo tri omleta od smese. U posudi pomešamo sitan sir, so, majonez, iseckanu mirođiju, čenove belog luka i jednu izrendanu šargarepu.

U plitak tanjir stavljamo jedan omlet, preko njega premažemo smesu od sitnog sira, nakon toga druga kora, sitan sir i na kraju stavljamo poslednji omlet. Odozgo premažemo samo sitnim sirom, koji smo odvojili prethodno.

Posipamo iseckanom mirođijom i oblikujemo cvet u sredini od kruga šargarepe i trakice crvene paprike. Najbolje je da se sevira hladna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti