Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta sa jagodama i medom

Čokoladna torta sa jagodama i medom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Čokoladna torta sa jagodama i medom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
23/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
14
"Parče čokoladne torte je uvek dobra ideja, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 150 g
  • med - 50 g
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • ulje - 100 ml
  • kakao - 30 g
  • kiselo mleko - 150 ml
  • za sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 120 g
  • za fil
  • čokoladni krem - 2 komada. dr. Oetker
  • sveže mleko - 500 ml, hladno
  • za ukras
  • jagode
  • eurokrem
  • šećerna masa
  • crna čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom uz pomoć miksera. Dodajte ulje, kiselo mleko, kakao i med i mutite dok se ne dobije homogena smesa. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i mutite dok ne upije brašno.

Pokrijte papirom dno pleha sa ivicama koje se otvaraju, pecite koru dok ne bude gotova u ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni.

Ohladite koru i isecite na dva dela po sredini - da se dobiju dve kore.

Prelijte hladnu koru toplim šećernim sirupom, prethodno ste stavili vodu i šećer da provre.

Napravite fil ako što pomešate sadržaj kesica i sveže mleko, a nakon toga mutite mikserom.

Stavite jednu koru u odgovarajući tanjir. Namažite je kremom i posipte komadićima jagoda. Stavite drugu koru i ponovo namažite kremom. Oblikujte tortu.

Ukrasite svežim jagodama i ružim, napravljenom od šećerne mase.

Pospite eurokremom i krupni izrendanom čokoladom. Ostavite tortu na hladnom mestu da se stegne 3-4 sata pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: