Brusketi sa pršutom i začinima

24/10/2017
"Fino predjelo za drage goste - pogledajte kako da ostavite utisak jednostavno i bez napora "
Priprema7 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno17 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • francuski hleb - 1 komad, od kukuruznog brašna
  • pršuta sa začinima - 100 g
  • čeri paradaz - 10 komada
  • masline - 10 komada
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike, sa začinima
* merne jedinice

Način pripreme

Francuski hleb isečemo na tanke kriške. Ugrevamo rernu na 180 stepeni. Četkom za premazivanje namažemo maslinovim uljem i zapečemo.

Masline su bez koštica, isečene. Paradajz /izaberemo manji/ isečemo na pola.
Čenove belog luka sečemo na tanke kriške.

Sastavljamo zalogaje tako što uvijemo paradajz sa kriškom pršute.

Između njih sam stavila krišku /više kao ljuspicu/ belog luka. Zabodemo štapićem za žurke, između komadića maslina sad sravila stablo zelenog dela mladog, belog luka.

Uvek pri ruci imam bočicu aromatičnog maslinovog ulja ili sa začinima. U flašu od 500 ml sam stavila beli luk i strukove svežeg origana.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija