Šargarepe sa burata sirom i pestom iz rerne

25/10/2017
"Da li ste već izabrali sa kojim vinom ćete servirati ovu aromatičnu šargarepu sa burata sirom i pestom?"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 300 g
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • balsamiko
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • burata sir - 150 g
  • pečeni lešnici - za posipanje
  • za pesto
  • svež bosiljak - 10 strukova
  • pečeni lešnici - 50 g
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • parmezan - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odličan recept sa mnogo vitamina, dobar za decu koja vole šargarepu, kao i za majke koje su odlučile da smršaju.

Prethodno ću reći da se burata sir može zameniti mocarelom, a zajedno sa šargarepom se u rerni može zapeči i drugo korensko povrće.

Šargarepa se opere i oljušti, nakon toga se seče na štapiće (ili kako volite).

Beli luk se oljušti i izgnječi (pasira) sa malo soli.

Rerna se ugreva na 200 stepeni, pleh koji ste odabrali se obloži papirom za pečenje.

Isečena šargarepa se stavlja u sredinu pleha, pokrivenog papritom za pečenje, u njih se dodaje beli luk, majčina dušica, so po ukusu, biber po ukusu i preliva se maslinovim uljem. Peomeša se rukama i ravnomerno rasporedi u pleh.

Peče se 20 minuta.

Pesto
Listovi bosiljka se otkinu i stavljaju u blender zajedno sa 50 g pečenih lešnika, 30 g parmezana, soli po ukusu, biberom po ukusu i maslinovim uljem po ukusu. Sve se dobro samelje dok se ne dobije homogena smesa.

Pečena šargarepa se servira sa burata sirom i pestom od bosiljka, posuta balsamiko sirćetom i pečenim lešnicima.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija