Pita sa prazilukom i suvim šljivama

24/10/2017
"Interesantna kombinacija ukusa i mirisa, koja će vam se svideti, čak iako niste ljubitelji slano-slatkih kombinacija "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • testo - gotovo, razvučeno
  • suve šljive - 200 g
  • praziluk - 2 struka
  • jaja - 3 komada
  • mleko - 200 ml, sa niskim procentom masti
  • crveni luk - 1 glavica
  • maslinovo uljr - 1 supena kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavljamo šljive da nabubre u toploj vodi. Sitno isečemo praziluk. Dinstamo ih na slaboj vatri u maslinovom ulju oko 5 minuta, mešamo. Umutimo jaja sa mlekom i začinimo smesu solju i biberom.

Na dno namazanog pleha rasporedimo testo i pritiskamo ga. Preko nje rasporedimo dinstani luk i praziluk. Sipamo smesu od jaja i odozgo poređamo oceđene šljive.

Moje su domaće i sušene su bez koštica, ali ako su kupovne izvadite koštice.

Pečem na 200 stepeni oko 35-40 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija