Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Gurabije»Keksići sa mirisom cimeta

Keksići sa mirisom cimeta

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Keksići sa mirisom cimeta
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
24/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
"Kako ćete znati da će uskoro doći Deda Mraz, ako se u kuhinji širi miris sveže pečenih keksića sa mirisom cimeta"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • braon šećer - 50 g
  • med - 200 g
  • ulje - 200 ml
  • prašak za pecivo - 10 g
  • začini - 10 g, smesa cimeta, muskantnog oraščića, đumbira
  • brašno - 630 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje. Dve vrste šećera i med se rastope u šerpi na umerenoj vatri. Kad se šećer potpuno rastopi dodaje se prašak za pecivo i začini i meša se dok ne upije brašno.

Smesa se hladni 10-ak minuta, neprestano se meša. Kad se smesa ohladi dodaju se jedno po jedno jaje, nakon svakog se meša. Dodaje se ulje i na kraju prosejano brašno.

Zamesi se meko testo, koje se stavlja u frižider na nekoliko sati da se stegne. Hladno testo se razvlači na brašnom posutoj radnoj površini i seku se medenjaci u obliku po želji.

Keksići se peku u prethosno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta ili dok lepo ne porumene. Ukrašavaju se po izboru šećernim fondanom, glazurom ili čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: