Bakino slatko od višanja

25/10/2017
"Slični porodični recepti su pravo blago, koja se prenose sa majke na ćerku "
Priprema120 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno180 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano598
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uz pomoć specijane mašine ili zihernadle koštice se izvade iz višanja.

Voće se stavlja u šoroku i plitku šerpu (ja koristim donji deo sokovnika), sipa se šećer i ostavljamo da odstoji jednu noć.

Drugog dana ujutru se posuda stavlja na jaku vatru i slatko se kuva, pena koja se stvara se skida neprestano rešetkastom kašikom.

Nakon 40 minuta slatko bi trebalo da bude gotovo (stavite kapljicu sirupa na hladnu i suvu tacnu, nokat, ili kockcu šećera, kapljica ne bi trebalo da se razliva)

Onda se sipa limuntus, ringla se isključi, slatko se kuva još minut-dva i skida se sa vatre.

Ako još uvek imamalo pene ona se potpuno skida i slatko se sipa u ugrejane tegle, ali se ne zatvara dok se ne ohladi, da se po njima ne napravi kondenzacija, od koje bi se posle ušećerilo slatko.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti