Pikantan ćureći file na podlozi od korena spanaća

25/10/2017
"Što su filetići legli na ovu podlogu, kako da čovek ne jede sa apetitom?"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano526
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo obrađujemo file tako što odvojimo kožu i sve žilice i masnoću.

Pripremamo tri duboka tanjira. U jedan sipamo brašno sa kvascem. U drguom umutimo jedno po jedno jaje i posolomo prstohvatom soli. U treći tanjir sipam prezle, pomešane sa tendanim parmezanom i semenom susama.

Začinimo solju i biberom, čilijem, stavimo malo maslinovog ulja. Promešamo dok se ne dobije homogena smesa.

Priipremamo plitak pleh, obložen papirom za pečenje, namazan uljem.

Uvaljamo svako parče mesa prvo u brašno, nakon toga u jaje i na kraju u smesu sa prezlama.

Poreamo filee u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 18-20 minuta. Vadimo i ostavljamo da se ohladi.

Za salatu očistimo korene spanaća. Dobro ih operemo i blanširamo 5 minuta u vreloj, posoljenoj vodi. Poželjno je da ih ne prekuvamo, da bi bili hskavi. Prelijemo ih hladnom vodom, da bismo prekinuli proces kuvanja i ocedimo ih u đevđiru.

Izgnječimo čen belog luka u avanu sa malo soli. Dodajemo lagano maslinovo ulje i mešamo energično. Začinimo sokom od limuna.

Prelivamo spanać smesom. Ukrasimo ih peršunom i zapečenim bademima.

Serviramo filee na podlozi od salate od spanaća. Ukrasimo kriškom limuna i zelenom maslinom.

Savet: Uvek kupujte sirove orašaste plodove i zapecite ih u domaćim uslovima. Nezavisno da li ćete ih konzumirati sirove ili zapečene prethodno ih potopite u vodu uveče.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti