Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Dinstane pileće džigerice u maslacu i pivu u rerni

Dinstane pileće džigerice u maslacu i pivu u rerni

ZoriZori
Guru
7292375k215
Dinstane pileće džigerice u maslacu i pivu u rerni
Fotografije: Zori
1 / 3
26/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Samo na pogled na ove džigerice spremni smo da otvorimo još jedno pivo"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 1 kg
  • pivo - 200 ml
  • beli luk - 4 čena
  • maslo - 60 g
  • ulje - 3 kašike
  • lovorov list - 2 lista
  • piment - nekoliko zrna
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma ukusno i lako za pripremu ...

Džigerice očistite, operite i potopite u slanu vodu na pola sata. Ocedite ih od vode, pospite ih sa malo bibera i stavite ih u pleh, zajedno sa malo maslaca i ulja.

Stavite zrna pimenta, lovorov list i oljuštene i na pola presečene čenove belog luka, dolijte pivo, promešajte dobro i pleh prekrijte aluminijumskom folijom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, nakon toga skinite foliju i vratite pleh u rernu na nekoliko minuta.

Poslužite džigerice tople i obavezno sa dobro ohlađenim pivom!

Prijatno i nazdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: