Škotska jaja

27/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1537
"Super ukusna kombinacija od mlevenog mesa i jaja, koja će vam se dopasti više i od škotske rakije, koju neki zovu viski "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano162
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kobasica - 800 g, sirova
  • jaja - 5 komada
  • senf - 1 kašičica
  • muškatni orah - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • peršun - nekoliko strukova
  • žalfija - 1 kašica, sušena
  • za pohovanje
  • brašno - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 180 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite jaja u kaserolu sa hladnom vodom i stavite ih na vatru da se skuvaju. Kada voda počne da ključa, kuvajte jaja 4 minuta i skinite ih sa vatre, izvadite ih i stavite u posudu sa ledenom vodom. Nakon što se jaja ohlade, oljuštite ih.

Kobasice presecite i izvadite meso iz creva, pa ga stavite u posudu sa sitno seckanim peršunom, senfom i začinima. Umesite meso i podelite ga na 5 jednakih delova.

Uzmite jedan deo mesa, raspljeskajte ga na dlanu ili na foliji u tanak list. Jaje uvaljajte u brašno i stavite ga u sredinu lista od mlevenog mesa. Obmotojate jaje mlevenim mesom. Na isti način pripremite sva jaja.

Premažite pleh sa malo ulja ili maslinovog ulja.

Svako jaje sa mesom uvaljajte prvo u brašno, otresite višak, potopite ga u umućena jaja i nakon toga ga uvaljajte u prezle, da ga dobro pokriju. Na isti način pripremite sva jaja.

Poređajte jaja u pleh i stavite ih u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30-40 minuta ili dok ne budu gotova. Poslužite uz salatu po izboru.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija