Sudžukakja

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167946
Sudžukakja
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
27/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Ako ime zvuči kao pesma, onda jelo je prava kulinarska poezija"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • teleće mleveno meso - 300 g
  • crveno vino - 50 ml
  • hleb - 1 kriška
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 1 veliki čen
  • kumin - 1/2 kašičice
  • muskantni oraščić - 2 - 3 prstohvata
  • cimet - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • za paradajz sos
  • paradajz - 400 g iz konzerve ili 500 g sveži/oljušteni
  • crni luk - 1 glavica /srednji/
  • beli luk - 2 čena
  • cimet - 1 - 2 prstohvata
  • crno vino - 80 ml
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 supena kašika ili vegeta
  • šećer - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso, posolite po ukusu i pomešajte sa sastojcima za ćuftice, hleb potopite u vino i iscedite ga malo.

Ostavite u frižideru na jedan sat.

U tiganju sa uljem i maslinovim uljem oblikujte duguljasteć ćuftice i uvaljajte u malo brašna - 8 komada.

U istom tiganju sotirajte na kratko sitno iseckan beli luk i luk.

Dodajte paradajz, vino i začine za sos.

Ostavite sos da vri oko 5 minuta i dodajte ćuftice.

Smanjite vatru na minimum, poklopite tiganj i kuvajte još 5-6 minuta.

Pre serviranja pospite peršunom.

Servirajte sa kuvanim pirinčem ili krompir salatom i maslinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: