Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od kupusa i crvenih paprika

Turšija od kupusa i crvenih paprika

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k436
Turšija od kupusa i crvenih paprika
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
27/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Pravilo je da za svaku flašu rakije, morate da napravite bar tri tegle turšije!"

Potrebni sastojci

  • kupus - 2 kg, svež
  • paprika - 500 g, crvena
  • celer - 1 veza
  • marinada
  • morska so - 3 kašike
  • šećer - 3 kašike
  • sirće - 300 ml
  • voda - za dopunjavanje
  • biber - zrna
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sveži kupus očistite i nasecite na trakice.

Paprike operite i očistite od semenki i drški. Naseckajte ih sitno na kratke trake.

Promešajte kupus i paprike u velikoj posudi sa sitno seckanim celerom. Pospite 1 kašikom soli i lagano utrljajte sve rukama, da kupus malo omekša.

Punite tegle povrćem i pritiskajte rukom. U posudi zagrejte sirće, so, šećer i ulje. Možete dodati i biber u zrnu.

Čim smesa prokuva, nakon 3 minuta, skinite sa vatre i prelijte turšiju u teglama, a kasnije tegle dopunite toplom vodom i zatvorite ih. Ostavite tegle na tamnom i hladnom mestu, da turšija sazri.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: