Ulične mekike

28/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Neka vas naziv ovih mekika ne zavede - pripremaju se u kući i đavoljski su ukusne "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 199
  • Pregledi tokom meseca198
  • Pregledi tokom desmice148
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje (ako je potrebno još pola šolje)
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašike
  • kvasac - 1 kašika, suv
  • voda - 2 i 1/2 šolje, topla
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte namirnice dok ne dobijete veoma gustu kašu - testo. Ostavite da naraste i za to predvidite veliku posudu, kako testo ne bi izašlo.

Možete testo ostaviti preko noći na hladnom ili nekoliko sati na toplom mestu.

Gotovo testo je lepljivo i treba da se brzo radi sa njim. Mekike pržite u dubokoj vreloj masnoći.

Gotove mekike ostavljajte na papirni ubrus ili salvetu da se ocedi višak masnoće.

Dobar apetit!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti