Pogača sa mlevenim mesom

28/10/2017
"Ako postajete gladni samo dok gledate ovo, znači da ste i vi gladnici kao mi "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano404
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U toploj vodi se izmrvi kvasac i promešamo sa 1 kašičicom šećera. Ostavljamo da se aktivira, posle se sa preostalim sastojcima zamesi meko testo i ostavlja da nadođe. Podeli se na dva dela, jadan manji za sredinu.

Veliko testo se razvuče na veliki pravougaonik, namažemo uljem i posipamo mrvljenim sirom. Uvijamo u rolat, lagano uvijamo kao fitilj i stavlja na papir za pečenje u obliku venca.

Mali deo se razvuče u okruglu pogaču i stavljamo u sredinu, lagano se podižu krajevi kao trakice. U tiganju sa uljem se proprži sitno iseckan luk, dodaju se trakice paprike i izrendana šargarepa.

Kad omekša dodaje se mleveno meso, mešamo da se dobiju mrvice. Dodajemo izrendan paradajz i začinimo kuminom, origanom, čubrom i prstohvatom bibera.

Dinstamo dok potpuno ne ispari tečnost i skidamo sa vatre. Preko okrugle pogače se poređaju tanke pločice od polovine kačkavalja, a preko njega nadev sa mlevenim mesom.

Pogača se premaže umućenim žumancem i posipa miksom semenki. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Vadimo i mleveno meso prelivamo umućenim žumancem i preostalim rendanim kačkavaljem.

Vraća se na još 10 minuta u rernu da se jaja segnu i vadimo pleh. Servriamo sa svežim paradajzom i krastavcima.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija