Mafini od bundeva sa ovsenim pahuljicama i orasima

28/10/2017
"Ništa ne tera loše raspoloženje kao nekoliko mafina od bundeva sa ovsenim pahuljicama i orasima "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije18
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano368
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 450 g (očišćene)
  • orasi - 100 g
  • keks - 100 g (od kakaoa)
  • ovsene pahuljice - 50 g
  • med - 5 supenih kašika
  • maslac - 30 g
  • brašno - 8 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • kora od pomorandže - od 1 pomorandže
  • belanca - 1 komad
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo bundevu. Za to vreme u blenderu sameljem orahe i keks, nakon toga ih prebacujemo u posudu.

Dodajemo ovsene pahuljice, med i rastopljeni maslac. Promešamo i postepeno dodajemo brašno, prašak za pecivo i izrendanu koru od pomorandže.

Kad se bundeva skuva, pažljivo je prebacimu u preostale sasojke (lagano je izgnječimo viljuškom) i pažljivo promešamo.

Umutimo belance na sneg i dodajemo u smesu za mafine (ovde sasvim lagano promešamo).

Namažemo kalupe za mafine sa malo ulja i posipamo brašnom. Rasporedimo smesu u njih. Pečemo 25 minuta na 200 stepeni.

Mafini su jedinstveni! Možete ih preliti čokoladnom glazurom, da napravite ukras po vašem izboru ili da ih servirate tako.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija