Krem brule sa bundevom

29/10/2017
"Desert je od nas - častimo vas sa najukusnijim receptom za krem brule "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano316
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - oko 200 g
  • pavlaka - 500 ml
  • šećer - 150 g
  • vanila - štapić
  • žumanca - 5 komada
  • smeđi šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvajte i ispasirajte bundevu. Posle pomešajte sa žumancima i mutite sa šećerom.

Nakon toga stavite pavlaku i vanilu na vatru, ali ne treba da provri.

Lagano nreprestano mešajući je pomešajte sa žumancima. Dodajte bundevu i rasporedite u posudice.

Poređajte ih u pleh u koji ste stavili toplu vodu. Pecite 50 minuta na 160 stepeni. Gotov krem ostavite da se ohladi u frižideru.

Prilikom serviranja stavite 1 kašičicu smeđeg šećera i rastopite gorionikom na plin.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti