Panakota sa kruškama i kafom

29/10/2017
"Da li ste ostavili mesto za desert?"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano294
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvana kafa se stavlja da se ugreje sa polovinom šećera. Kruška se oljušti i iseče na tanke kriške, koje se stavljaju u kafu. Kruške se kuvaju dok ne omekšaju.

Kuvane kriške se poređaju po dnu kalupa u kome ćemo pripremati desert. Preostala kafa se rasporedi po svim posudicama ili kalupima.

Želatin se potopi u 30 ml mleka i ostavlja se da nabubri. Nakon toga se rastopi na pari ili u mirkotalasnoj.

Preostalo mleko stavimo da provri zajedno sa mlečnom pavlakom, vanilom i preostalim šećerom. Smesa se ostavlja da se ohladi, dodaje se želatin i promeša se.

Kad se potpuno ohladi rasporedi se u kalupe. Panakota se stavlja u frižider na bar četiri sata. Servira se hladna i okrenuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija