Torta od jagoda sa piškotama

29/10/2017
"Ne sanjajte o ovoj torti, napravite je sami uz našu pomoć "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 014
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 200 g
  • jagode - 500 g
  • maskarpone - 500 g
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • toping od jagode - 150 g
  • ukras
  • jagode - 500 g
  • menta - listići (može i listići jagoda)
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite toping u posudu, od njega odvojite 3 supene kašike. Dodajte 250 g jagoda i pasirajte. Preostalih 250 g isecite na male komade. U drugoj posudi pomešajte maskarpone sa šećerom u prahu.

Umutite hladnu pavlaku i iz nekoliko puta je dodajte u maskarpone, pažljivo promešajte spatulom. Dodajte iseckane jagode i ponovo promešajte. Pripremite kalup za tortu prečnika 26 cm.

Isecite nekoliko piškota da budu visine kalupa i poređajte prave sa unutrašnje strane po ivici, pre topa ih potopite u pasirane jagode. Poređajte piškote po dno, koje takođe potopite u smesu od jagoda.

Pokrijte kremom i ponovo koru od piškota. Tako radimo dok se ne potroše sastojci, završavamo kremom. Pokrijte streč folijom i stavite na jendu noć u frižider.

Drugog dana oslobodite tortu iz kalupa i odozgo poređajte odvojeni toping. Poređajte jagode, stavite nekoliko listića i uživajte u raskošu od jagoda!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti