Bakine pamuk pogačice

29/10/2017
XXXX
odXXXXDžedaj5275754
"Bakina pamuk pogača je jedno od najaromatičnijih sećanja iz detinjstva, koji možete da prenesete i vašoj deci i unucima "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano786
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • sveži kvasac - 1/2 kockice
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 800 g
  • kačkavalj - 100 g
  • luk - 1 komad
  • šarena so - za pospanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mleko i odvojite oko jednu šolju u posudicu, dodajte šećer, kvasac i 2 supene kašike brašna.

Ostavite da se aktivira, umutite jaja sa preostalim mlekom i uljem. Prosejte brašno, napravite udubljenje i sipaje dve smese, od kvasca i mlečnu. Zamesite srednje tvrdo testo, namažite ga uljem, pokrijte i ostavite da nadođe.

Kad testo bude gotovo podelite ga na loptice veličine male jabuke, lepo ih oblikujte, stavite u pleh, obložen papirom za pečenje i oštrim nožem napravite proreze. Ostavite ih pokrivene da nadođu, nakon toga ih pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.

Kad malo porumene izvadite ih i odozgo stavite trakice kačkavalja i krugove luka. Ponovo vratite u rernu samo na gornji grejač dok se lagano ne rastopi kačkavalj.

Kad ih izvadite pospite ih šarenom solju. Probajte ove jedinstvene, pamuk pogačice iz bakinih recepata.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija