Prženi đevreci sa sirom

29/10/2017
"Dan je svetliji i veseliji sa 1-2 topla, pržena đevreka sa sirom "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 375
  • Pregledi tokom meseca824
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1/2 kašičice
  • sir - 100 g
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • origano - 1 - 2 prstohvata, mleven
  • brašno - 500 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa solju, šećerom, alevom paprikom i origanom. U kiselo mleko stavite sodu, promešajte i kad nadođe sipajte u jaja.

Dodajte ulje i mrvljeni sir i pomešajte smesu. Prosejte brašno i napravite udubljenje. U njega sipajte smesu i zamesite meko testo.

Razvucite testo na koru debljine oko 1.5 cm i uz pomoć čaše sa oštrim ivicama izrežite krugove, a nakon toga manjom čašom izrežite rupice, tako da se dobije đevrek.

Pre nego što sečete čašama, potopite ivice u brašno, da se testo ne lepi po njima. Ugrejte ulje na vatri i u njega stavite đevreke.

Ulja treba da bude više, da ne izgore. Kad se ispeku sa jedne strane, okrenite ih na drugu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija