Marinirano meso ispod sača sa mnogo povrća

30/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1557
"Kada ste gladni kao vukovi, ali ipak držite do zdrave hrane – sač sa mariniranim mesom i mnogo povrća "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 058
  • Pregledi tokom meseca98
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 1 kg, bez kostiju
  • paprike - 2 komada, crvena i zelena
  • paradajz - 1 komad
  • krompir - 3 - 4 komada, srednji
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 1/2 šolje, iz konzerve
  • kukuruz - 1/2 šolje, iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašika
  • peršun
  • univerzalni začin - od povrća
  • biber - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • čubar - 1 - 2 prstohvata
  • za marinadu
  • vodka - 30 ml
  • koka - kola - 100 ml
  • med - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite meso, dodajte med, vodku i koka kolu, promešajte i ostavite da odstoji 2-3 sata.

Oljuštite krompir, operite ga i nasecite na kockice. Luk, zelenu i crvenu papriku nasecite na kockice.

Šargarepu i paradajz oljuštite i naseckajte sitno. Svo povrće, zajedno sa graškom i kukuruzom, stavite u posudu i začinite soja sosom, biberom, univerzalnim začinom i čubrom.

Dobro promešajte. Sipajte ulje u sač i rasporedite ga da pokrije celu posudu. Dodajte gotovo povrće i odozgo stavite marinirano meso.

Pospite paradajz pireom odozgo. Stavite sač u hladnu rernu. Pecite dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar