Mini čizkejk od bundeve

30/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1537
"Desert za obožavaoce ukusnih đakonija sa bundevom "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano75
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • čokoladni keks - 400 g, sa punjenjem od vanile
  • bundeva - 300 g, oljuštena i očišćena
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer - 2 kašike
  • voda - 3 kašike
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite komade bundeve u pleh i pospite ih šećerom. Sipajte malo vode, samo toliko da bundeva ne zagori i pecite dok bundeva ne omekša.

U toku pečenja, možda ćete trebati da dolijete još malo vode. Gotovu bundevu izgnječite u pire i ostavite je da se ohladi.

Pažljivo razdvojite keks od punjenja uz pomoć noža. Keks promešajte sa 3 kašike vode i sameljite ga u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu.

Ovu smesu podelite na dno malih vatrostalnih posudica i pritisnite je, da bi napravili podlogu od keksa.

Promešajte pire od bundeve sa pavlakom i kremom iz keksa i sve ispasirajte. Sipajte ovu smesu preko keksa u posudama i pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

Ostavite 4-5 sati da se ohlade mali čizkejkovi i poslužite ih pospipane zaslađenim kakaom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija