Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Njoke sa bundevom, rikotom i paprikama

Njoke sa bundevom, rikotom i paprikama

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Njoke sa bundevom, rikotom i paprikama
Fotografije: Anonymous
1 / 2
30/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
2
"Izvolite, danas smo na domaćim njokama i želimo da ih podelimo sa svima vama"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paradajz pire - 200 g
  • luk - 1 glavice
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • rikota - 250 g
  • jaja - 1 komad
  • žalfija - 2 supene kašike, suva
  • parmezan - 30 g, izrendan
  • brašno - 200 g
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i prepolovimo paprike i poređamo u namazan pleh. Glavicu luka oljuštimo i sečemo na pola i stavljamo do paprike sa isečenim delom na dole. Pečemo u rerni oko 25 minuta.

Bundevu očistimo i stavljamo u pleh sa korom na gore. Sipamo 1/2 šolje vode i pečemo oko 40 minuta.

Pečene paprike i luk sipamo u blender i dodajemo paradajz pire, maslinovo ulje, so i biber i pasiramo na glatko pire.

Kad se pečena bundeva ohladi, odvojimo mesnati deo i izgnječimo ga. Dodajemo rikotu, jaje, izmrvljenu žalfiju i parmezan. Postepeno dodajemo brašno i mešamo dok se ne dobije meko testo.

Otkinemo male komade testa i pritiskamo svki komad viljuškom da se dobiju šare.

Stavljamo šerpu sa vodom na vatru da provri. Pažljivo stavljamo njoke unutra i kuvamo oko 15 minuta, dok ne isplivaju na površinu.

Rešetkastom kašikom ih ocedimo i prebacimo u dubok tanjir za serviranje. Sipamo malo od sosa i ukrasimo po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: