Specijalna penjurlija sa bogatim nadevom

31/10/2017
"Gledajte na ovo kao na sakrivenu penjurliju sa jedinstvnim nadevom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano369
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu, treba da bude mlaka. U deo vode sipajte kvasac i šećer i ostavite na 10 minuta da se aktivira. Preostalu vodu sipajte u posudu i dodajte maslinovo ulje i kvasac.

Dodajte prosejano brašno u etapama i zamesite veoma meko testo, koliko da pridržavate rukama. Stavite ga u posudu, namazanu maslinovim uljem, uvijte ga i ostavite na toplom 45 minuta.

Za to vreme pomešajte isečene i oprane masline, paprike, isečene na trakice, mrvljeni sir, izrendani kačkavalj i 1 supenu kašiku maslinovog ulja, dobro promešajte.

Obilno namažite pleh maslinovim uljem, sipajte nadošlo testo u njega, razvucite koru rukama (nemojte je mesiti). Odozgo rasporedite nadev. Savijte testo kao kesu, uhvatite ga sa svih strana i vucite ka sredini pleha da biste zatvorili nadev (veoma je jednostavno).

Okrenite testo i rasporedite rukama ravnomerno po celom plehu, zabijate prste u njega da se dobije hrapava površina. Pomešajte umućeno jaje sa mrvljenim sirom, maslinovim uljem i začinima. Namžite oblikovanu penjurliju.

Ugrejte rernu na 230 stepeni i stavite pleh u nju, smanjite na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotovo ili dok se ne dobije zlatnobraonkasta boja. Veoma, ali veoma je ukusna penjurlija iz grčke kuhinje!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti