Krofne iz bugarskog grada Kazanluka

31/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Klasika je klasika, a ove krofnice su jedinstvenog ukusa i za male i za velike "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 296
  • Pregledi tokom meseca95
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 500 ml
  • kvasac - 1/ kocke, svež (20 g)
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu i postepeno u njoj promešajte šećer, so i kvasac. Nakon toga, postepeno dodajte brašno u etapama i mešajte dok ne potrošite brašno. Treba da dobijete retko testo, koje zatim ostavite 40 minuta da raste.

Ugrejte ulje (oko 5-6 cm) u dubokoj posudi. Testo za krofnice iz Kazanluka stavite u specijalni špric za krofnice, a ako ga nemate, uzimajte kašikom od testa i spuštajte u vrelo ulje.

Krofnice se veoma brzo prže, zato ih odmah okrećite, a gotove vadite na rešetku da se ocede. Ako ih stavljate na kuhinjski ubrus, neće biti hrskave sa obe strane.
Krofnice iz Kazanluka poslužite sa šećerom u prahu, slatkom po izboru ili medom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti