Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Mečija šapa u maramici

Mečija šapa u maramici

ZoriZori
Guru
7272345k206
Mečija šapa u maramici
Fotografije: Zori
1 / 7
31/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
2
"Ostavljamo medvede lovcima, a za gurmane kao što smo mi, postoje medveđe šape u maramici i sveža salata"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • slanina - 70 g
  • crni luk - 1 glavica
  • mladi luk - nekoliko pera
  • biber - 1/4 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • mrvljeni čubar - 2 prstohvata
  • svinjska maramica - 2 velika komada
* merne jedinice

Način pripreme

Svinsko meso sameljite na krupnoj rešeci zajedno sa slaninom, a zajedno sa mesom, možete samleti i luk ili ga sitno narendajte.

Pera mladog luka i ljutu papriku naseckajte veoma sitno. Dodajte sveže mleveni biber, prstohvat čubra i so po ukusu i umesite sve veoma dobro.

Prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na 2-3 sata. Nakon toga, ponovo umesite još jednom ili dva puta, pa smesu podelite na 2 dela. Lagano vlažnim rukama napravite velike mečije šape, veličine dlana.

Svaku šapu umotajte u maramicu i ispecite ih na dobro ugrejanom roštilju, koji ste premazali komadom slanine.

Poslužite jednu šapu u porciji sa svežim prilogom od povrća, u kojoj obavezno treba da bude i crni luk, isečen na rebarca.

Po želji, možete luk staviti da imitira nokte na šapi, da bi vaša prezentacija jela bila interesantnija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: